Ekteparet Dag og Ilse Vergouwe vant årets Frydpris

Dag og Ilse Vergouwe, tidligere eiere av Haven Pub&Cafe, ble både overrasket og rørt da de mottok Frydprisen for 2023. «VELFORTJENT»- ble det ropt fra publikum. «Og det skal være sikkert, en mer verdig vinner skal man lete lenge etter», forteller arrangøren av Jessheim Pride.

Vinneren av Jessheim Frydpris 2023 beskrives i den innsendte nominasjonen slik;

« De nominerte er kjent i nærmiljøet for å være veldig inkluderende og hadde et sted som alle kunne føle seg velkommen. 

Da de i 2012 ble spurt om å være fast tilholdssted for et nytt skeivt konsept på Jessheim, åpnet de armene og takket ja med det samme. Tross advarslene de  hadde fått fra andre lokale innehavere. 

Eierne  av dette stedet, hadde aldri noen tvil om at de ville støtte de skeive, og det var alltid et smil og masse vennlighet hver gang stedet ble fargelagt i regnbuens farger.

Det gode samarbeidet varte i 8 år, frem til pandemien kom. I løpet av årene ble det arrangert quiz, konkurranser, rebusløp, biljardturnering og dragshow for å nevne noe. Og det var selvfølgelig alltid gode priser i baren. 

Disse menneskene oser av nederlandske holdninger med et åpent livssyn, og som skeiv kunne man alltid  føle seg trygg, innenfor deres dører. Det er ikke så rart at Jessheims skeive befolkning- elsker disse menneskene. 

Vi snakker selvfølgelig om «stedet du går inn, når du går ut»-nemlig Haven Pub&cafe».

 Jessheim Frydpris 2023 går til Dag og Ilse Vergouwe.  

Frydprisen er laget av kunstneren Unni Askeland.