Jessheim Pride parade

Stå opp for mangfold, pride og frihet.
Si nei til rasisme, diskriminering og hat.
Ingen er fri før alle er fri – bli med å feire pride!

HVORFOR JESSHEIM PRIDE?

Vi arrangerer pride på Jessheim for å bidra til mer åpenhet, mangfold og for å skape et raust samfunn som har plass til alle.
Og for å motvirke homofobi, diskriminering, rasisme og annet gufs.

Jessheim Pride er en del av pridefamilien i FRI Oslo og Viken.

Synlighet og feiring av kjærligheten

Pride er en feiring av skeiv kjærlighet, en feiring av livsglede – og vi viser at vi er stolte av hvem vi er. Åpenhet fører til mer åpenhet. Diskresjon og normalisering fører oss ingen vei. Skal flere kunne leve som hele seg, uten fare for å bli mobbet, trakassert, diskriminert eller utsatt for vold – som lesbiske, homofile, pi/pan og transfolk (skeive) blir utsatt for i Norge og resten av verden hver eneste dag – er det nødvendig å stå opp og aktivt vise motstand.

Nynazisme og frykt

Homofobe høyreekstreme truer med å knuse «homolobbyen», marsjerer mot oss, vil knuse deg og meg og normaliserer rasisme og fremmedfrykt. Pride handler om å stå opp for for et fritt og likeverdig samfunn hvor alle har rett til å delta!Båsene er for trange

Trange kjønnsnormer fører til mobbing. Selv streite gutter og jenter som bryter med forskjellige normer i samfunnet utsettes for mobbing, hets og vold. FRI og pride utvider «boksene» og gjøre livet enklere for alle – streite som skeive.

#jævlahomo er et av de mest brukte skjellsordene i skolen. Gode holdninger kommer ikke av seg selv.

Solidaritet med en hel verden

Pride feires og markeres over hele verden, og er ekstra viktig i en tid hvor ytringfriheten til skeive er presset fra mange kanter. Pride er solidaritet i praksis.Kontaktinfo


c/o Jessheim Pride
Furusethgata 5
2050 Jessheim


kontakt@jessheimpride.no